En webtekst skal skives til nettet

 Ja, selvfølgelig skal webtekster skrives til nettet, tænker du måske. Men hvad betyder det egentlig at skrive til nettet? Det betyder for det første, at du ikke bare kan kopiere en tekst, du fx har brugt til en pressemeddelelse eller i en brochure. Du bliver nødt til at vurdere, om teksten lever op til de krav, der er til en god webtekst. Du kan bruge disse virkemidler, når du skriver tekster til din hjemmeside:

  • Find på en god og fængende overskrift
  • Skriv flere små afsnit
  • Skriv under-overskrifter
  • Lav punktopstillinger
  • Husk luft
  • Skriv kort og præcist

Er dine webtekster egnet til nettet?

Da du skrev dine webtekster, tænkte du så over, at de skulle læses på en hjemmeside? Det er nemlig ikke en selvfølge, for ofte sidder vi og skriver teksten i Word og tænker måske ikke så meget over, hvilken situation læseren er i, når han eller hun skal læse teksten. Så. Hvis du ikke tænkte over det, så lav denne lille test: Gå ind på din hjemmeside og se på dine tekster, som om det er første gang, du ser dem: Får du lyst til at læse teksten? Er det tydeligt, hvad teksten primært handler om? Er det rart at kigge på siden og læse teksten?

Hvis du ikke er tilfreds med det, du ser, så skal du ikke fortvivle. Du kan nemlig bare få os til at skrive dine tekster. Fordelen for dig er, at du kan koncentrere dig om noget andet, og at du får tekster, som er skrevet til at blive læst på nettet. Ring på tlf. 41 41 53 85 eller skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.